Petras Värld av Utmaningar

Bländande vita ben och en blank bil!

Publicerad 2014-05-26 20:32:00 i Maj 2014,

Sommaren knackade på i helgen och jag gick på upptäcktsfärd i garderoben. En färgglad hög av förra årets sommarkläder landade på golvet och jag kände mig ganska nöjd med mina fynd. Eftersom jag inte har sytt något nytt så får man ju hålla till godo med det som finns, så jag drog på mig en rosa klänning med broderade rosor och rusade ut i sommarvädret. Från midjan och upp var upplevelsen total och det kändes väldigt bra, men så var det ju det där med benen och fötterna som också skulle följa med ut i det fria. Jag stegade runt med två lite repade lysrör till ben och skrämde slaget på både djur och människor, men mest mig själv. Skor hittade jag inga heller som satt bra. Eländes elände.. varje år är det likadant!

Något annat som blänkte var en röd liten bil som flyttat in och som putsats både fram och bak. Även mammas hår, väggarna och soffan fick sig lite extra puts i förbifarten. Det här med att städa ligger tydligen i generna. Vilkens gener det handlar om är inte speciellt svårt att lista ut. Det räcker med att ta ett steg innanför dörren så inser man snabbt hur det ligger till. Någons skor ligger prydligt på hyllan och någon annans utanför hyllan osv. Samma fenomen upprepar sig genom hela huset. Jaja, man kan ju inte vara proffs på allt, men nu ska här sys. Det blir dock till Frej för tyget till min egen klänning har jag pajat och måste köpa nytt. Men nu vet jag iaf. hur jag inte ska göra.

 

Att bestiga hinder & orkidévandring med stort Alvar!

Publicerad 2014-05-20 20:16:37 i Maj 2014,

Så satt man här igen tillslut. Fingrarna löper åter över tangentbordet medan trollet ligger och sover på ovanvåningen. Jodå, nu finns det inte längre några hinder i vägen. Läggningsprocessen som tidigare tog en evighet går nu både smidigt och snabbt, beroende på hur man ser det såklart. Spjälsängen har överlistats och nu klättrar trollet med briljans över långsidan och landar mjukt i vår säng. Kryper närmre och närmre och utropar med ett leende ”ogga” och sätter pekfingret in i mammas öga. Sedan lägger han sig ner vid sidan om och somnar på studs. Hur många gånger vi än pratat om att ”Frej” sover i ”Frejs” säng, ”mamma” sover i ”mammas” säng, ”pappa” sover i ”pappas” säng och ”Upsidaisy” sover i ”Upsidaisys” säng (från tv-programmet ”I Drömmarnas Trädgård”) så är det nu andra regler som gäller. Hur många försök man än gjort för att vinna över denna 1,5-åring så förlorar man stort när man minst anar det. Jag som trodde att jag segrat.. ”ogga” för dig, Frej! Du ska få igen!

Så vad gör man nu när man helt plötsligt har fått lite tid över. Jo, jag tror ta mig 17 att symaskinen åker fram. Äntligen! Men först måste jag bara visa några bilder från gårdagens orkidévandring på Öland. Som de flesta i gruppen så blev "Krutbrännaren min favorit:

 
Men mandelblom är allt bra fin den med. Helt magiskt vacker!
 
 
Sist men inte minst bjuder jag på en oxel. Bilden kan inte ge samma känsla som på plats och de lite silvriga bladen vajjar inte i vinden. Men det är ett av de vackraste träden jag sett, speciellt på plats på Öland där landskapets karga sprickzoner aldrig tar slut. Detta är en kämpe utan dess like och hur oxeln kan leva av det lilla den får är svårt att förstå. Men ibland behövs det inte mycket för att skönheten ska spira!
 
 
 
 

 

Ruttna Daggmaskar och En Ny Utmaning!

Publicerad 2014-05-12 20:01:00 i April 2014,

Vårregn är nog bland det härligaste som finns, det kittlar lite kallt i nacken och luktar fantastiskt. Men när det har varit ihållande i flera dagar och det börjar lukta rutten daggmask, då får det vara nog! Nu vill vi jag ha tillbaka solen så att man kan gå ut och fota och ta på sig sommarskor. Mina stövlar läcker ju till på köpet in har jag märkt. Ett hål i sulan dessutom så jag kan bara gå i små vattenpölar trots att stövlarna går ända upp till knäna. …och hur roligt på en skala är det att gå i små vattenpölar! Det ska plaska ordentligt, annars får det va!

Vi har en kille som inte vill sova. Efter de febertoppar som varit och efter alla tänder som envist letat sig fram så har han vant sig vid att sitta hos oss på kvällarna och inte komma i säng förrän sent. Därav har det heller inte blivit så mycket bloggande för min del och inte något sytt heller för den delen. När man lagt honom i sängen precis kl. 19 som brukligt så tar det 10 minuter sedan ska han upp, äta fetaost, mysa i soffan och vara vaken tills ögonen blir röda. Frågar man honom om han har ont någonstans så är det antingen i örat, ögat, lilltån eller var som helst. Han har börjat spela ett spel bara för att kunna få vara uppe så länge som möjligt. Sedan är han grinig och trött på morgonen och alla rutiner går i kras. Men nu får det vara nog! Vi måste hitta tillbaka till hur det var förut och få tillbaka alla glada skratt. Det är kämpigt att höra honom skrika i rummet intill. Jag går in med jämna mellanrum för att stoppa om och lugna men vad hjälper det. Jag antar att det här är något som alla småbarnsföräldrar måste gå igenom. Ett av de jobbigare kapitlen. Jag ger det ett par dagar så får vi se hur det går... just nu känns det som att uppförsbacken aldrig tar slut.

..däremot är min bok är slut. På ett halvår har jag lyckats läsa klart en bok och nu ska jag välja en ny. Det gäller sannerligen att den är bra, för ska det ta ett halvår igen så lägger jag den hellre på brasan. Jag har lite deckarpockets hemma som jag tror att jag ska bära iväg till second hand för jag hinner ändå alltid glömma bort alla karaktärerna mellan gångerna jag läser. Tacka vet jag ”Castor snickrar”, den är bra och tar ca. 10 minuter att läsa. Jag har testat ca. 25 ggr. så jag har ganska bra koll på alla detaljer. Min nästa utmaning är väl att skriva en egen saga till Frej. Solsidan-”Mickan” fixade ju det galant, så varför skulle inte jag också kunna göra det. Vi kan väl säga att jag ska vara klar till den 1:e juni. Oj, det blev visst en utmaning!

Om

Min profilbild

Petras Värld av Utmaningar

Jag, Petra Christensen, är småbarnsmamman som älskar att bygga med ord, gå på loppis och blir berusad av att gå in i en Odd Mollybutik. Hjärtat klappar dock främst för de äldre kollektionerna. Att renovera gamla möbler och att plantera tantrosa Mårbackapelargoner ligger också på toppen av min lista och nej, jag missar inga avsnitt an Ernst, även om barfotafötter är något av det värsta jag vet... Här är mitt liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela