Petras Värld av Utmaningar

Lämna inte in bilen på verkstad hos oss...

Publicerad 2014-11-12 20:32:00 i November 2014,

…för då förvandlas den till en gräsklippare och slutar dagen uppställd så här:

På ”Hela Sverige Syr” så syddes det barnkläder i förra veckan och det var nästan så man blev tårögd av de fina hängselbyxorna som dekorerades och fylldes av finesser helt i linje med hur en tvååring skulle vilja ha det. Tänk om man ändå hade kunnat sy så. Det enda jag åstadkommer för tillfället är tröjor i alla olika färger och mönster. Min tanke var ju egentligen att det skulle vara lugnt på tröjfronten ett tag men trollet har redan vuxit ifrån de gamla så jag fick lugnt sätta mig ner och klippa ut nya mönster. Här kommer den första:

 

Igår såg jag en barnloppisannons om kläder för 15:- st. och jag kunde inte bärga mig utan brann iväg till andra sidan stan för att titta. Någon timme senare kom jag hem med 20 nya klädesplagg som var hur fina som helst men behövde lite nya knappar, någon resår och lite av varje. Andra plagg var helt nya. Det är nu jag känner att jag gjort en god gärning för miljön och det finns inga som helst fel på kläderna. Man kan inte bara handla för att sedan slänga, det är så mycket bättre om man kan återanvända tycker jag. Frej kommer ju bli hur fin som helst.. Jag tänkte sy på lite roliga lappar på något knä som blivit lite slitet och sy in några byxor som är aningens vida men annars är allt som det ska. Vilket fynd! Sånt gillas!

Jag måste väl avslöja vad som stod uppställt i vårt vardagsrum också igår. Något som var 1,5m brett och 2,25m högt, hade kottar och barrade. Jo, en plastgran kan faktiskt barra, det är inget ljug. ..och ja, jag erkänner att jag köpt en plastgran hur hemskt det än låter. Men vi är ju aldrig hemma över julen och kan ta hand om en riktig gran så då fick det bli en i plast så länge. O himmel så fin den var!! Det blir en riktig Kalle Anka:gran i år med andra ord, en riktig fuskgran, med riktiga kottar ...

Ehhh God Jul, eller nåt....

En rosa höst & neongröna hörselkåpor

Publicerad 2014-11-05 21:20:52 i November 2014,

Ja, det kan man verkligen fråga sig. De rosa bollarna på pelargonerna lyser fortfarande upp trappan i höstmörkret och det har jag aldrig varit med om tidigare under november månad. Vad är det som händer? Julannonser i tidningarna och blommande rabatter ute. Det är precis som att höstmörkret försöker slå tillbaka knopparna på rosorna men misslyckas varje gång. Hösten brukar vara gul, brun och kall, men i år är den väldigt mycket Rosa.

Ytterdörrarna har nu fått lite färgstänk, eller gråstänk, och jag kan inte bestämma mig om det blev bra eller inte. Jag kör på och målar lite på klädskåpet också så får vi se hur de smälter ihop. Sedan fortsätter jag och målar hela väggen hehe.. Nja, kanske inte, men allt kan ju inte vara vitt i hallen, det måste brytas av med någonting och bli lite busigt.. Undrar just vad som händer om jag fixar till lite gråa gardiner i fönstren på dörrarna också, det skulle vara intressant att se.

 

I syrummet blev det lite mera färg iaf. , närmare bestämt, FESlila. Om jag klottrar lite på väggarna med en mörkare nyans av färgen också då möblerna är på plats så kanske det blir bättre, vem vet? Jag ska göra ett försök iaf.

 
Ibland gäller det att kunna behärska sig, men vissa dagar går det bara inte. Idag på morgonen hade jag en liten herre som bestämt skulle gå till dagis med hörselkåporna på och jag kunde inte hålla masken utan gapskrattade och blev tvungen att gömma mig i badrummet tills jag kommit över det värsta. Sedan försökte jag ta fram mitt pedagogiska face och förklara att det var bättre att nalle fick passa hörselkåporna här hemma men det var inte lätt..
 
 
 
 
Som ni ser, Rosa är höstens färg...
 
 

Om

Min profilbild

Petras Värld av Utmaningar

Jag, Petra Christensen, är småbarnsmamman som älskar att bygga med ord, gå på loppis och blir berusad av att gå in i en Odd Mollybutik. Hjärtat klappar dock främst för de äldre kollektionerna. Att renovera gamla möbler och att plantera tantrosa Mårbackapelargoner ligger också på toppen av min lista och nej, jag missar inga avsnitt an Ernst, även om barfotafötter är något av det värsta jag vet... Här är mitt liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela