Petras Värld av Utmaningar

Färg på väggar & Nya galna upptåg

Publicerad 2014-10-27 19:54:00 i Oktober 2014,

I helgen åkte skyddsplasten ner och för första gången kunde man se rakt igenom hela vardagsrummet. Vilken skillnad! En liten knuff på soffan in mot hörnet av rummet också och sedan blir det riktigt Latjo Lajban. Vad hände med vårt lilla hus egentligen? Snart finns ingenting kvar. Hade jag fått spara utedassdörren åtminstone så hade jag målat och hängt upp den i vardagsrummet som ett minne från förr. Men några saker har jag ju så klart gömt undan, jag är ju inte galen heller och tids nog kryper de fram troféer på väggarna, det ska jag se till..

 
Av ren energiboost ifrån framstegen med renoveringen så kom jag även på lite nya galna upptåg att genomföra. Harlequinmönstret (diagonalt rutmönster) ska ta över huset, i alla fall om jag får bestämma ..och det är klart att jag får! Jag har redan börjat skissa fram ett förslag på ytterdörrarna och på klädskåpet i hallen som enl. plan ska påbörjas alldeles precis nu.. Jaaaaa, nu är det min tur!!

I veckan släckte jag en brand och jag famlade i mörkret efter vägen ut ur ett galet komponerat hus. Ja, det hela var ju inte så farligt egentligen för jag var ju på brandskyddsutbildning, vilket är lika läraktigt varje gång. Alltid får man med sig ny kunskap som sätter skräck i en under ett par veckor, innan man glömmer allt och blir sitt vanliga slarviga jag igen. Inte visste väl jag att händer kan börja brinna av en vanlig stöt som man får av exempelvis bilen om man smörjt in dem med handsprit och inte tvättat av dem ordentligt. För närvarande går jag inte närmre än två meter från en handspritsflaska och ändå tror jag att jag ska brinna upp. Fy, så läskigt. Jag fick också lära mig att man absolut inte ska ladda sin mobil på natten i sovrummet, men det har jag ju aldrig någonsin gjort så det var ju lätt. Eller hur! För min mobil laddas ju aldrig på sängbordet bland en hög med papper, böcker, tygbitar och annat junk, det skulle aldrig komma på fråga...


Jaha.. att gå in i en Mollybutik är svårt, mycket svårt. Får man inte handla kläder så kommer man istället ut med sånt här:

 
Jag är en obotlig Mollyist, jag erkänner!

Nu går det fort. Snart flyttar jag in! ..men var tusan är ubåten?

Publicerad 2014-10-21 18:25:00 i Oktober 2014,

Jag säger som Ernst ”Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst”. Denna karl som kan få en gråsten till en smaragd. Ja, nu går det undan kan man säga och det kliar i fingrarna efter symaskinerna som står i sin stillhet och bara väntar på att bli omhändertagna. Tygerna vilar som ett tungt täcke över dem, men snart ska de släppas ut på grönbete.. mohahahaha.. Då kanske man aldrig behöver köpa kläder mer.. Ehh Glöm det! Februari ”is the shit”, då vet jag en som springer vild utanför närmaste Mollybutik!!

 
Hösten är varm i år. Löven trillar förvisso ner men jag saknar de där riktigt illgula och röda tonerna som normalt sett fyller trädgården med färg. Visserligen finns det en och annan buske som lyser upp i rött men jag tycker mig se mest brunt, dassigt och tråkigt. Det prasslar inte i löven som brukligt och de ligger mest som en blöt dynga och tynger gräsmattan. Var är fladdret, vildheten och färgerna, det undrar jag… ..och var är det ryska ubåten som far omkring i Stockholms skärgård, det undrar jag också?
 
 

På förskolan sjunger de visst om vatten har jag förstått. I gårkväll då jag precis trodde att trollet somnat hördes en viskning; ”dripp dropp, dripp dropp …bara vanligt vatten”. Jag kände igen den där och var tvungen att fylla i så gott jag kunde vilket resulterade i att vi båda satt upp i sängen och nattningen fick börja om på ruta ett. Yihaa! Tror minsann att Agneta Fältskog spelat in den med sin son; Christian, och att jag har den på LP-skiva någonstans, om den finns kvar dvs. På tal om vatten så behöver jag ett paraply för mitt blåste sönder någonstans i Gamla Stan om jag inte minns fel. Kanske ett sådant här SkipHop Zoo paraply skulle passa, iaf. om Frej fick bestämma:

 

undefined

 

Kolla in Amvina!Vad vi älskar dessa SkipHop-djur! Genomtänkta paraplyer fullt med smarta lösningar anpassade för barn!

 
Nu nedräkning till ”Hela Sverige Syr” på sjuan! Såklart!
 

*Ikväll smäller det* Hela Sverige syr!

Publicerad 2014-10-14 18:16:27 i Oktober 2014,

Hela Sverige syr! Ja, nog måste jag erkänna att jag längtat efter detta program! Gissar att det även kan trolla fram lite inspiration till att genomföra alla mina syutmaningar som ligger och dräller på golvet i hallen.
Jag behöver ett syrum snarast för nya textiler trillar in hela tiden av någon konstig anledning. Se bara på senaste fynden från Ohlssons som ska bli en/två koftor i vinterkylan. (Är tanken iaf.)

 
 
Men spacklingen och slipningen går som på räls då vi fått lite förstärkning i helgen och alldeles strax är det dags för att måla och inreda. Hjälp!!! Det är ju nu mitt arbete börjar. Vad 17 ska vi ha för färg? Eller ska vi ha tapeter? Man kanske hade kunnat vara lite bättre förberedd trots allt..

Jag skrev något om en citronmarängpaj också häromdagen och här kommer resultatet: Efter att ha vispat för hand i en evighet så att marängen skulle bli lite lagom fluffig så gav jag bunken till mannen i huset för att göra det sista. Dock blev han trött efter att ha tittat på smeten och rekommenderade mixern istället. Ok, tänkte jag som egentligen inte ville smutsa ner den för den är så jobbig att göra ren, men någon elvisp har vi ju inte så jag slet fram eländet och startade igång. Till mitt förtret sjönk då smeten tillbaka till en rinnande vätska igen eftersom all luft sögs ut och jag var nära att kasta ut bunken genom fönstret. Men då jag sansat mig, tittat argt på förslagsgivaren ”som sägs vara ingengör” ett tag och laddat ny energi vispade jag upp marängen någorlunda igen och föste in allt i ugnen. Det kanske inte blev den snyggaste, men god som tusan var den i alla fall och det räcker gott för mig.

 

Om

Min profilbild

Petras Värld av Utmaningar

Jag, Petra Christensen, är småbarnsmamman som älskar att bygga med ord, gå på loppis och blir berusad av att gå in i en Odd Mollybutik. Hjärtat klappar dock främst för de äldre kollektionerna. Att renovera gamla möbler och att plantera tantrosa Mårbackapelargoner ligger också på toppen av min lista och nej, jag missar inga avsnitt an Ernst, även om barfotafötter är något av det värsta jag vet... Här är mitt liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela