Petras Värld av Utmaningar

Utvecklingssamtal, Lucköppningar och massor av Vår!

Publicerad 2014-04-28 21:28:00 i April 2014,

Kan man tänka sig. Idag var det första utvecklingssamtalet på dagis. Spända av förväntan fick vi lyssna på vad dagispersonalen hade att berätta om vår glada och nyfikna 1,5-åring medan han möblerade ett dockhus med dinosaurier. Tänk vad glada vi är som har en så fin kille! Men visst kan han hitta på bus. Helgen har varit fylld med lucköppningar och snart får vi sätta en tving på toalettstolen om det ska bli någon ordning på tokeriet. I lördags hittade jag en helt ny vattenmättad toalettrulle som hade täppt till toaletten som en propp, och några timmar senare hittade jag Frejs vattenflaska som låg guppande tillsammans med en schampoflaska. Usch, utropade Frej då han fick titta ner i toalettstolen på alla sakerna, sedan kom fingret upp, - Aj aj, som att markera att så ska det inte se ut, och vem kunde ha gjort det? Som tur var så sa de inget om detta på utvecklingssamtalet iaf. så på dagis är det tydligen ordning på torpet, tror vi i alla fall..

Helgen har annars fyllts av Vår och inspektion av vad som tittat upp i trädgården. Rosenbuskar har rensats, i alla fall tre av 50, så vi är på gång. Men vi får nog öka takten om vi ska hinna med innan hösten. Lite bilder på några uppstickare kan vi bjuda på också:

 
Vårsolar!
 

Små Rabarberdrömmar!

 
 ...men mest vår utropar loppisfyndet på tre hjul!
 
Går man in, vilket man inte gör när solen skiner, så finns det en färgglad hög av stretchtyg också i diverse delar och mönster:
 
 
 

Ett Kylskåp i Badrummet & Lejon på Magen!

Publicerad 2014-04-24 18:58:09 i April 2014,

Ibland vinner man konstiga saker, som till exempel ett litet kylskåp. Jag gillar verkligen Smeg och blev jätteglad, men sedan kommer nästa fråga; var ska man ha det? Ingenstans är lämpligt för tillfället, förutom i badrummet, så där får det stå och skina ikapp med golvet ett tag tills vi kommer på något bättre.
 
 
Det blev lite sytt igår iaf. och som tur är så är modellen feberfri idag så han har glatt sprungit omkring med lejon på magen hela dagen. Kanske blir det dagis imorgon trots allt. Det känns som en hel evighet sedan vi var där och lämnade av nu. Imorgon är det ju dessutom fredag. Yihaa..
 
 
 

En Färgglad Påsk med Febrig Knorr & Syprojekt i 21 delar!

Publicerad 2014-04-23 19:19:52 i April 2014,

När det luktar härligt gott av traditionspräglad påskmat inne och ljuvligt knoppande av våren ute; då kan man inte annat är vara på sitt bästa humör. Speciellt inte när kusiner, fastrar, farbröder, mammor, pappor, morföräldrar, farföräldrar och vänner kommer och avlöser varandra för att hälsa på, den ena spralligare än den andra. Trollet har pekat på ytterdörren flera gånger efter påskhelgen som om han undrat vilken som ska komma här näst med påskägg och nya lekar. Han tror väl kanske inte att det fanns något slut på härligheterna efter allt som hänt. Men även påsken har sitt slut och den med en eländig knorr det här året, i alla fall för trollet. I 40-graders feber har han nu legat nerbäddad i tre dagar och vi håller alla tummar och tår för att det ska vända snart så att vi åter möts av två små glada ögon och ett par spralliga ben. ”Hoggan” (Späckhuggaren) har legat stilla i djurbacken, ingen har velat ”mala” (måla) och maten har stått orörd på bordet efter den ständiga kommentaren ”inte”, ett ord som i vanliga fall brukar infinna sig vid läggdags.

Symaskinen har också legat väl dold men lite tyger har klippts till iaf. så någonting är på gång. Något korallfärgat och glatt som ju avslöjats tidigare, men ännu återstår spänningen med att sammanfoga delarna. Vi får väl se om det sker några dramatiska framsteg ikväll eller om jag har några nya ursäkter att komma med. Lagret på dessa börjar sina så smått nu och jag får leta bra länge innan jag kommer på något som bestämt kommit i vägen.

De flesta butiker har varit öppna i påsk och de gör sannerligen allt för att få mig på fall. Men icke! Det har inte funnits tid att ens tänka shopping och saken är den att jag har börjat acceptera att jag inte får handla kläder. Problemet är inte så gigantiskt längre även om jag får en del abstinensryckningar av alla nya kollektioner och Stockholmsbesök. Har man bara fullt upp med att göra annat så är det lugnt. Det är bästa medicinen!

Om

Min profilbild

Petras Värld av Utmaningar

Jag, Petra Christensen, är småbarnsmamman som älskar att bygga med ord, gå på loppis och blir berusad av att gå in i en Odd Mollybutik. Hjärtat klappar dock främst för de äldre kollektionerna. Att renovera gamla möbler och att plantera tantrosa Mårbackapelargoner ligger också på toppen av min lista och nej, jag missar inga avsnitt an Ernst, även om barfotafötter är något av det värsta jag vet... Här är mitt liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela